Produse
- Panouri acoperis
- Panouri pereti
- Panouri frigorifice
- Panouri vata minerala
- Tabla cutata
- Profile zincate
- Luminatoare pentru acoperis
- Usi industriale
- Cofrag portant pentru plansee
- ACCESORII METALICE
Aplicatii
Certificari

ISO 9001 : 2000 International Quality Management Certificate

ISO 14001 : 1996 Environmental Management Certificate
PANOURI DIN POLIURETAN PENTRU ACOPERIS TIP TRS
Manipulare, descărcare, depozitare, instrucţiuni de amplasare
Panourile TRS sunt ambalate în pachete de cca. 1.1 m lăţime şi 1.30 m înălţime (dacă încărcarea se face în două stive) sau 0.70 m înălţime (dacă încărcarea se face în trei stive). Fiecare pachet conţine de obicei 6 până la 14 bucăţi, în funcţie de grosimea acestora. Partea de sus, de jos şi laterale paleţilor sunt protejate cu elemente din spumă iar întregul palet e complet acoperit cu folie de plastic pentru a proteja panoul suprafata panoului.
Descărcarea pachetelor se va efectua cu ajutorul unei macarale echipate cu un cadru metalic şi hamuri. Nu se recomandă utilizarea de elevatoare pentru descărcarea panourilor, în special în cazul lungimilor mari.
Pe timpul descărcării panourilor pentru acoperiş TRS, se recomandă amplasarea lor la distanţe normale pe penele scheletului metalic al clădirii. Este necesară, de asemenea, legarea pachetelor de scheletul metalic pentru a evita alunecarea posibilă a foliilor datorită înclinării acoperişului. Dacă pachetele nu sunt amplasate direct pe penele acoperişului, se recomandă a) stivuirea lor cu o înclinare uşoară (≈5%) pentru a evita acumularea apei de ploaie pe suprafaţa lor, b) etanşarea sau depozitarea lor în aşa fel încât să fie evitată distrugerea filmului de protecţie din plastic datorită condiţiilor atmosferice.
Pentru tăierea panourilor TRS pe şantier, trebuie avute în vedere următoarele :
Înainte de efectuarea tăierii, pe fiecare panou se va măsura şi trasa cu creionul linia de tăiere. Aceasta trebuie să fie clară şi fără forme complicate.
- Pe timpul tăierii, panourile trebuie plasate în poziţie orizontală şi fixate ferm pe un banc de lucru sau pe suporturi netezite cu suprafaţă moale (de ex. palete din lemn sau polistiren expandat, etc.)
- Tăierea materialelor de acoperire a clădirilor poate fi efectuată şi după montarea lor în poziţie finală pe scheletul clădirii. În acest caz trebuie verificat că fixarea lor este suficientă pentru a împiedica vibrarea materialelor pe durata tăierii lor.
- Pentru efectuarea tăierii sunt necesare cel puţin două persoane: una pentru a tăia şi cealaltă pentru a reţine şi supraveghea materialul.
- Dacă panoul este suficient de gros şi este dificilă tăierea simultană a ambelor folii din oţel ale acestuia, atunci linia de tăiere trebuie trasată pe ambele suprafeţe metalice, astfel încât să facă posibilă tăierea în două etape, fiecare folie separat.
- Toate bucăţile inutile şi şpanul metalic rezultate din tăiere trebuie îndepărtate imediat pentru a evita posibila deteriorare a produselor (scrijeliri, pete, etc.) sau chiar erodarea materialelor.
- În cazul în care este necesară efectuarea de orificii, ele vor fi mai întâi realizate cu ajutorul burghiului iar mai apoi utilizate ca punct de începere a tăierii.
- Pentru tăierea panourilor, în special atunci când spaţiile sunt insuficient aerisite sau vântul este contrar, se consideră absolut necesară utilizarea unei măşti şi a ochelarilor de protecţie.
- Unealta tăietoare trebuie să asigure o tăiere netă, uşoară şi să nu provoace deteriorarea sau distrugerea suprafeţei tăiate. Din acest motiv, se recomandă mai ales tăierea cu fierăstrău cu disc şi nu cu roată, pentru care se vor urma instrucţiunile destinate asigurării unei tăieri în linie dreaptă. De asemenea, trebuie folosite discuri tăietoare de foarte bune calitate pentru a evita deteriorarea suprafeţei de tăiere.